Gyakori kérdések

Új Partnereinknek sok kérdése van általában és ez természetes, hiszen szeretnének minél többet megtudni arról, hogy miként működik szolgáltatásunk és miként lehet azt igénybe venni. Úgy gondoltuk, hogy a legáltalánosabb
  .

  kérdéseket csokorba szedjük, hogy leggyakoribb kérdéseikre azonnal választ kaphassanak. Abban az esetben, ha ezen az oldalon nem találod a választ a kérdésedre, kérjük, hogy mindenképp keress meg minket, hiszen nem szeretnénk, ha kérdéseid megválaszolatlanul maradnának!

  Mi a Netfizetes.hu IP címe?

  Ha IP szűrést szeretnél használni, akkor mindkét IP címet tedd be a szűrőbe! Köszönjük.
  193.28.86.95
  195.228.45.25

  Egy esetleges hiba esetén ha mindkét cím engedélyezve van, akkor zökkenőmentesen át tudunk állni a másodlagos szerverre.

  Mennyi idő alatt indíthatom el az emelt díjas sms szolgáltatást?

  Ha a Partner oldalon elkészült a fogadó php kialakítása és a Netfizetés.hu rendszerében igényelt prefix aktiválása is megtörtént, akkor azonnal használható a rendszer. A prefix aktiválás maximálisan 1 munkanapon belül történik meg. A még nem aktív prefixek tesztelése természetesen a várakozási időszakban is elkezdődhet, sőt ajánljuk, hogy mindenképp teszteljétek a tesztfelületen, hogy a rendszered a megfelelő módon reagál-e az sms érkezésére.

  Hogyan lesz ebből nekem pénzem és milyen anyagi kiadásaim lesznek?

  A velünk való szerződéskötés teljesen ingyenes, mi sem egyszeri, sem havi díjat nem számolunk fel Partnereinknek. A beérkezett SMS-ek alapján kapod minden a Téged illető jutalékot.

  Miért tud a Netfizetés.hu több jutalékot adni, mint maga a mobiltársaság?

  Ennek nagyon egyszerű oka van. A mobiltársaságoknak nem érdeke az, hogy apró forgalmakkal foglalkozzanak, ezért egy-egy telefonszámnak magas fenntartási költsége van és kis forgalmú tartalomszolgáltatóknak alacsony jutalékot biztosítanak. A Netfizetés.hu szerepe az, hogy lehetővé teszi Partnereinek, hogy forgalmaikat összegezve egy ügyfélként lépjenek fel a mobilszolgáltatók felé, ezáltal nagyobb részesedést kapva azoktól.

  Ha ingyenes webtárhelyen van az oldalam, akkor is tudok EDSMS-t fogadni?

  Ha az ingyenes webtárhelyen tudsz PHP scriptet futtatni, akkor igen.

  Ha előfizetnek a felhasználók, akkor én arról SMS-ben vagy e-mailben értesülök?

  Tőlünk sem SMS-t, sem e-mailt nem fogsz kapni. Mi egy PHP scriptet hívunk meg és a rendszerednek átadjuk az érkezett fizetés adatait. Abban az esetben, ha példaprogramunkat használod, a script e-mailben fogja elküldeni Neked a beérkezett SMS értékeit, amit mi átadunk.

  Programozási tudás szükséges ahhoz, hogy elindítsam a szolgáltatást?

  Igen, szükséges. Minimális PHP programozási tudásra szükség van, hogy az általunk küldött technikai leírás és példaprogram alapján be tudd integrálni rendszerünket weboldaladba.

  A Netfizetés.hu lefejleszti nekem azt a rendszert, amit kitaláltam a szolgáltatásomhoz?

  Jelenleg saját rendszereinket fejlesztjük és egyéb új szolgáltatásokat, ezért kapacitás hiányában nem tudunk vállalni rendszerintegrálást és egyéni megoldások lefejlesztését.

  Ha nem tudok programozni, akkor mit csináljak?

  Keress egy ismerőst vagy egy PHP programozót, aki segít Neked integrálni a rendszert. Ha nem találsz programozót és tanácstalan vagy, természetesen tudunk ajánlani is olyan webfejlesztő csapatokat, akik már sikeresen építették be más Partnereink oldalába a fizetési rendszert, de ennek árában az adott programozóval kell megállapodnod. Ebben az esetben sem a Netfizetés.hu kéri a programozás díját Tőled.

  Hogy tudom a szerződést megkötni?

  Mindenféleképpen regisztrálj weboldalunkon és utána több út közül is választhatsz. Az első, hogy az e-mailben kapott szerződést 2 példányban visszaküldöd postacímünkre. A második pedig, hogy időpont egyeztetés után személyesen is megtörténhet a szerződés aláírása. Csak a kézzel aláírt, eredeti példányokat tudjuk elfogadni szerződés beküldésekor, tehát scannelve vagy e-mailben elküldve, azokat nem tudjuk befogadni.

  Ha nem akarok válasz SMS-t küldeni, akkor is ki kell fizetni azt?

  A mobilcégek akkor tekintik befejezettnek a tranzakciót, amikor a válasz SMS megérkezett, mint egy nyugta. Tehát kötelező válasz SMS-t küldeni az ügyfélnek.

  Mi az MTSMS (Mobile Terminated Short Message Service)?

  Az MTSMS a fogadott emelt díjas tartalomszolgáltatás rövidítése. E szolgáltatás esetében a felhasználó egy regisztrációt követően kapcsolódik be a tartalomszolgáltatásba. A regisztráció során a felhasználó tájékoztatást kap a szolgáltatásról, annak költségeiről. Ezt követően indul el a fizetős tartalomszolgáltatás. Az egyes tartalmak SMS formájában (szöveges vagy wap link) érkeznek a mobiltelefonra és ezzel történik meg a fizetés. A felhasználó egészen addig résztvevője a szolgáltatásnak, amíg a szolgáltatást le nem mondja ill. a szolgáltatás véget nem ér. Ilyen jellegű szolgáltatást Magyarországon a tartalomszolgáltatók és az operátorok által kidolgozott Etikai Kódex elfogadásával és betartása mellett lehet végezni.

  Mi az MOSMS (Mobile Originated Short Message Service)?

  Emelt díjas SMS típus, amelynek díja az SMS elküldésének és a szolgáltatóhoz történő beérkezésének pillanatában kerül levonásra a küldő egyenlegéből.

  Magánszemélyként el tudom indítani a fizettetést az oldalamon?

  Nem. Az emelt díjas szolgáltatás üzemeltetése gazdasági tevékenység, ezért a számlaképesség elengedhetetlen.

  Ha van bankszámlám, akkor számlaképes vagyok?

  Nem. A számlaképesség azt jelenti, hogy gazdasági társaságként működsz és bevételeidről számlát tudsz adni.

  Adószámos magánszemélyként tudok számlát kiállítani a Netfizetés.hu-nak?

  Nem. Az emelt díjas szolgáltatás üzemeltetése gazdasági tevékenység és az adószámos magánszemély nem végezhet gazdasági tevékenységet, csak az előre kijelölt tevékenységi körökben bocsájthat ki számlát időszakosan.

  Weboldalamnak biztosít a Netfiezetés.hu tárhelyet?

  Alapvetően nem. A Netfizetés.hu egy online micropayment rendszert üzemeltet és nem tárhelyszolgáltató, de ha minimális tárhelyre lenne szükséged a fogatdó script elhelyezésére, akkot meg tudjuk oldani.

VÁGJ BELE!

Az emelt díjas SMS fizetés növelni fogja bevételeidet!Indulás!